YÖNETMENLİKTEN KAZA FOTOĞRAFÇILIĞINA - Safir Haber

Safir Haber

YÖNETMENLİKTEN KAZA FOTOĞRAFÇILIĞINA

Başarılı yönetmen Gökhan Gökçay, alışılmadık bir meslek grubuna dahil olarak karşımıza çıktı. Moskova devlet Üniversitesi uzay mühendisi...

02 Ağustos 2021
YÖNETMENLİKTEN KAZA FOTOĞRAFÇILIĞINA

Başarılı yönetmen Gökhan Gökçay, alışılmadık bir meslek grubuna dahil olarak karşımıza çıktı. Moskova devlet Üniversitesi uzay mühendisi mühendisliği fakültesi Ve york üniversitesi mezunu olan ve kısa sürede çektiği klip ve reklam filmleriyle adını duyuran başarılı isim Gökhan Gökçay, çektiği son kısa film olan ve Srebrenitsa katliamını anlatan lily filmi Dört ayrı festivale katıldığı bir festivalde finalist iki festivalde yarı finalist ve Bağdat film Festivali’nde ise yılın en iyi kısa filmi seçildi. İçindeki uçma arzusunu yenemeyen usta yönetmen kaza fotoğrafçılığına nasıl başladığını da şöyle açıklıyor “ Havacılığa girdiğim zamanlarda kendimi geliştirmek adına en çok merak ettiğim şey kazalar ve neden oluşuydu. Bu konuda görsel kaynaklar ve dokümanlar çok fazla ilgimi çekiyordu.

Bu konuda havacılık tecrübesi de edindikten sonra rapor okumaya ve bu raporları yorumlamaya başladım, ardından Üniversite hayatımın bir kısmının Amerika’da geçmesinden ötürü orada bu konuda kendimi geliştirebilmek için imkânlar yakaladım örneğin bazı üniversitelerin bu konuda kısa kursları var, ardından bu konuda yapılan tüm workshoplara Ve toplantılara katılmaya başladım. O Amerika federal büroya bağlı bir kurum var, ulusal ulaşım güvenlik kurulu kısaca NTSB.. Bu konuda kendime en çok profesyonellik kattığım yer orasıydı.

Çünkü orada kaza kırım eğitimi kursuna katıldım. Kaza araştırması nasıl yapılır nasıl rapor yazılır, kaza kırım eğitiminde nelere dikkat edilmelidir bu kursta hepsini öğrendim. Fakat bu işi yapabilmek için sivil Havacılığa bağlı olarak çalışmak gerekiyor şayet bizim ülkemizde de öyle. Lakin bu konuda gerekli bilginiz ve yetkiniz varsa o sigortalarında isteği ile yetkili bir birim olarak kaza mahallinde bulunarak müfettişler İle birlikte çalışabilmek mümkün. İşte benim işim tam olarak burada başlıyor görsel sanatımı da birleştirdiğim nokta Burası” dedi.

Bir youtube sayfası açarak, havacılıkla ilgili deneyimlerini ve birçok insanın hayatında hiç uçmamış gökyüzüne hiç kavuşamamış olduğunu da düşünerek görsel videolar yaparak havacılık uçaklar pilot nasıl olunur gibi konuları işleyerek yayın yapmaya başladı.

SELÇUK AKA-İSTANBUL

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ