Yiğit Özşener Simyacı’nın mistik dünyasını seslendirdi - Safir Haber

Safir Haber

Yiğit Özşener Simyacı’nın mistik dünyasını seslendirdi

Brezilyalı yazar Paulo Coelho’nun dünya edebiyatına kazandırdığı önemli eseri Simyacı, ünlü oyuncu Yiğit Özşener’in sesiyle şimdi Storytel’de.

01 Eylül 2020
Yiğit Özşener Simyacı’nın mistik dünyasını seslendirdi

Brezilyalı yazar Paulo Coelho’nun dünya edebiyatına kazandırdığı önemli eseri Simyacı, ünlü oyuncu Yiğit Özşener’in sesiyle şimdi Storytel’de. 1988’de yayınlandıktan kısa süre sonra 42 ülkede basılan ve 26 dile çevrilen eser, Türkiye’de de 1996 yılından bu yana en çok okunan romanlar arasında yer alıyor.

Can Yayınları tarafından yayınlanan Simyacı, Santiago adındaki Endülüslü bir çobanın İspanya’dan başlayıp Mısır’da sona eren yolculuğunu anlatıyor. Gördüğü bir rüya üzerine sahip olduğu her şeyi ardında bırakan Santiago’nun bu serüveni, onu düşlerine kavuşturduğu kadar hayatın hakikatine de ulaştırıyor. Dünya edebiyatının fenomenleri arasında yer alan Simyacı, yayınlandığı günden bugüne pek çok hayata dokundu, dokunmaya da devam ediyor. Eser, önemli bir Doğu klasiği olan Mevlana’nın ünlü Mesnevisi’nde yer alan bir öyküden yola çıkılarak yazıldı. Şu ana kadar milyonlarca okura ulaşan Simyacı’nın bu kadar sevilmesinin sırrı, mistik hikayesiyle hayata dair adeta kılavuz niteliğinde bir eser olması. Simyacı’yı Yiğit Özşener’in sesinden dinlediğinizde, siz de Santiago’yla birlikte kendi içinize doğru bir yolculuğa çıkacaksınız.

Yiğit Özşener, Simyacı’yı seslendirmenin ve Santiago’ya eşlik etmenin, kitapta da olduğu gibi bir yolculuğa çıkmaya benzediğini belirtti ve sözlerine devam etti: ‘İnsan ister istemez kendisini kitabın içinde buluyor, okurken gözünün önüne resimler geliyor, kendi hayat deneyimine tercüme ediyor. Bu inanılmaz bir keyif; hem okumak, hem anlamak açısından. Özellikle de kendini anlamak ve dışarıda olan bitenlerin nelere işaret ettiğini anlamaya çalışmak. İsminizle, nerede, kimlerden, ne koşulda doğduğunuz ve yaşadığınızdan bağımsız olarak saf bir varlık olarak insan olma haliyle ilgili. Günlük hayatımız, o içinden çıkamadığımız temposu, kafa karışıklıklarımız, hissettiğimiz çelişkiler, rastladıklarımız, rastlantılar, planlarımız, sevinçlerimiz, hayal kırıklıklarımız, amaçlarımız, aşklarımız, cesaret ettiklerimiz, korkularımız ve sayamayacağım kadar çok deneyime açık, bildiğimiz kadarıyla sınırlı yaşamımızda bir süreliğine her şeye kısa bir ara verip Simyacı ile yola çıkmak, işaretlerin dilinden anlayabilmek için güzel ve keyifli bir başlangıç. Kendinizden uzaklaşmak için değil tam da kendinize ulaşmak için keyifle kulak veriniz’ dedi.

Kullanıcılar, Storytel’e mobil telefonlarına yükleyecekleri uygulama üzerinden abone olarak ulaşabiliyorlar. Storytel aboneleri, 2.500’ün üzerinde Türkçe sesli kitabı, 75.000’den fazla İngilizce sesli kitabı, 120.000’nin üzerinde İngilizce e-kitabı ve birçok podcast’i sınırsız dinleyebiliyor.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ