Yepyeni mobil deneyimler sunan LG WING, keşfetmeyi sevenlerin tercihi olacak - Safir Haber

Safir Haber

Yepyeni mobil deneyimler sunan LG WING, keşfetmeyi sevenlerin tercihi olacak

LG benzersiz tasarımı ile adından söz ettiren LG WING’i, Şubat 2021’de Türkiye’deki tüketicilerle buluşturmayı planlıyor. Çift ekrana...

18 Aralık 2020
Yepyeni mobil deneyimler sunan LG WING, keşfetmeyi sevenlerin tercihi olacak

LG benzersiz tasarımı ile adından söz ettiren LG WING’i, Şubat 2021’de Türkiye’deki tüketicilerle buluşturmayı planlıyor. Çift ekrana sahip sıra dışı tasarımı ile yepyeni mobil deneyimler sunan LG WING, keşfetmeyi sevenlerin tercihi olacak.

LG Electronics (LG), geçtiğimiz aylarda tanıtılan ve büyük yankı uyandıran telefonu LG WING’i Türkiye’ye getirmeye hazırlanıyor. LG’nin ilk Explorer Project cihazı olan LG WING Şubat 2021 itibariyle Türkiye’de satışa sunulacak.

Üst üste gelen çift ekrana sahip LG WING, “Temel Mod” ve “Döndürme Modu” olmak üzere iki farklı moda sahip. Döndürme Modunda, telefonun ön yüzü saat yönünde 90 derece dönerek Ana Ekranı yatay moda yönlendiriyor.

Böylelikle, 3,9 inçlik bir İkinci Ekran ortaya çıkıyor. Telefon bu modda iken, her iki ekranda tek bir uygulama genişletilerek açılabildiği gibi, her iki ekranda farklı uygulamalar da aynı anda görüntülenebiliyor.

Böylelikle kullanıcılar, hem film izleyip, hem arkadaşlarıyla sohbet edebiliyor ya da hem bir ekranda oyun oynayıp hem diğer ekranda haritaları takip edebiliyorlar. Çoklu Uygulama özelliği, kullanıcıların genellikle birlikte kullandıkları uygulama çiftleri için kısa yollar oluşturmalarına da olanak tanıyor.

Nefes Kesici Oyunlar İçin LG WING

LG WING’de, olağanüstü bir görüntüleme ve oyun deneyimi sunmak için 20,5: 9 en boy oranına sahip kusursuz 6,8 inç P-OLED FullVision Ana Ekran bulunuyor. İkinci Ekran yalnızca cihazın görüntülenebilir alanını genişletmekle kalmıyor, aynı zamanda Ana Ekran yatay moddayken bir tutuş işlevi görüyor.

Grip Lock etkinleştirildiğinde, İkinci Ekran saat ve tarih gibi yararlı bilgileri görüntülüyor ve yanlışlıkla dokunmaları engelliyor. İkinci ekran ayrıca, optimize edilmiş video platformu uygulamalarında, Medya Denetleyicisi olarak görev yapıyor. Kullanıcılar, İkinci Ekranın sağ üst köşesinde beliren kayan simge ile, videoyu duraklatmadan veya başka bir pencereye geçmeden video ve ses ayarlarını değiştirebiliyorlar.

Influencer ve Vloggerlar İçin Biçilmiş Kaftan

LG WING, telefonları ile günlük rutinlerini, alışkanlıklarını kaydeden ve paylaşan kullanıcılar için gelişmiş kamera özellikleri sunuyor. Üç arka kameraya sahip LG WING’de 64 MP Ultra Yüksek Çözünürlüklü OIS, 12 MP Ultra Geniş Büyük Piksel ve 13 MP. 32 MP açılır kamera bulunuyor.

LG WING’in en önemli özelliklerinden biri ise, Döndürme Modundayken telefonla “Çift Kayıt” gerçekleştirilebilmesi ve sonuçların tek bir dosyada veya en boy oranı 1:1 veya 16:9 olarak ayarlanmış iki ayrı dosyada birlikte kaydedilebiliyor olması.

Video çekenlerin işlerini kolaylaştıracak bir diğer LG WING özelliği ise, ikinci ekranın ana ekranda görüntülenen video ya da fotoğraf için özel bir düzenleme paleti olarak kullanılabilmesi. LG WING’de ayrıca, Timelapse Kontrolü, Ses Bokeh ve ASMR Kaydı gibi gelişmiş görüntüleme çözümleri koleksiyonu olan LG Creator’s Kit de bulunuyor.

Dünyada ilk kez bir akıllı telefonda kullanılan Gimbal Hareket Kamerası, LG WING’in İkinci Ekranının kavrama alanı haline gelmesiyle, tek elle yatay modda daha net çekimler ve pürüzsüz video görüntüler için gereken netliği sağlıyor.

LG WING, kamera açısını kontrol etmek için bir kumanda kolu, sarsıntıları ve bulanıklığı azaltmak için bir kilit, hareket halindeyken daha yumuşak videolar için takip modu, ritmik ve dinamik hareketleri yakalamak için birinci şahıs izleme modu, minimum yukarı ve aşağı sallamayla yatay hareket için kaydırma takibi gibi tipik olarak yalnızca gerçek bir gimbal üzerinde bulunan işlevler sunuyor.

Temel Özellikler

 LG WING

  • Çip: Qualcomm® Snapdragon™ Snapdragon ile Entegre 765G 5G Mobil Platform X52 5G Modem-RF Sistem
  • Ekran:
    – Ana Ekran: 6.8-inch 20.5:9 FHD+ P-OLED FullVision (2,460 x 1,080 / 395ppi)
    – İkinci Ekran: 3.9-inch 1.15:1 G-OLED (1,240 x 1,080 / 419ppi)
  • Hafıza: 8GB RAM / 128 ROM / microSD (2TB’a kadar)
  • Kamera:
    • Arka: Ultra Yüksek Çözünürlük (64MP OIS Genişlik  (F1.8 / 78°/ 0.8µm) / 13MP Ultra Geniş Açılı Kamera (F1.9 / 117° / 1.0µm) / 12MP Ultra Geniş Büyük Piksel (F2.2 / 120° / 1.4µm)
    • Ön: 32MP Wide  (F1.9 / 79.6° / 0.8µm)
  • Pil: 4,000mAh
  • Işletim Sistemi: Android 10.0 (Q OS)
  • Boyut: 169.5 x 74.5 x 10.9 mm
  • Ağırlık: 260g
  • Ağ: 3G / 4G
  • Bağlanabilirlik: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.1 / NFC / USB Type-C (USB 3.1 Gen 1 Compatible)
  • Renkler: Aurora Gray
  • Diğer:  Gimbal Motion Kamera / Front Pop Up Kamera / Hexa Motion Stabilizer /

LG Creator’s Kit / LG Pay / Dual Recording / Black Stabilizer / LG 3D Ses Motoru /

AI CAM / Q Lens / Google Lens  / Google Assistant / Ekran İçi Parmak Izi Sensörü / IP54 Suya ve Toza Karşı Dayanıklı / Qualcomm® Quick Charge™ (Hızlı Şarj) 4.0+ Teknolojisi / Kablosuz Şarj Özelliği / MIL-STD 810G Compliance 

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ