Wifi Şifre Kırma Nasıl Yapılır? - Safir Haber

Safir Haber

Wifi Şifre Kırma Nasıl Yapılır?

  Wifi Şifre kırma yöntemlerine son yıllarda milyonlarca kişi başvurmaya başladı. İnsanlar çevrelerindeki wifi bağlantılarının şifrelerini kırarak...

08 Ekim 2021
Wifi Şifre Kırma Nasıl Yapılır?

 

Wifi Şifre kırma yöntemlerine son yıllarda milyonlarca kişi başvurmaya başladı. İnsanlar çevrelerindeki wifi bağlantılarının şifrelerini kırarak telefon, tablet ve laptoplarından internete bağlanarak işlerinizi hallediyor ya da sosyal medya hesaplarını yönetiyor. Kimileri ise wifi şifrelerini kırarak bireylere çeşitli zararlar veriyor. Bu nedenle makalemizi inceleyerek wifi şifrelerinizin nasıl kırıldığını öğrenerek ona göre önlemler alabilirsiniz.

Wifi Şifre Kırma Yöntemleri Nelerdir?

Wifi Kırma ProgramıGelişen teknoloji sayesinde insanlar artık kablolu internet kullanımı neredeyse tamamen bıraktı. İnternetlerini wireless bağlantılarıyla kablosuz şekilde bağlanarak işlerini halledebiliyor. Bu nedenle insanlar çevrelerindeki Wireless bağlantılarının şifrelerini kırarak internete bağlanmak için çeşitli yöntemlere başvuruyorlar. Wifi Şifre Kırma yöntemlerinden bazıları şunlardır.

Çeşitli Programlarla Wi-fi Şifre Kırma

Wifi şifreleri genellikle güçlü kodlamalarla oluşturulmuştur. Bu nedenle bu kodları çözebilmek ve şifreyi kırabilmek için çeşitli programlara ihtiyaç vardır. Bu programları bilgisayar, telefon ya da tabletlere kurarak wifi şifrelerini kırabilirsiniz. Ancak bu programların birçoğu zararlı yazılımlar içerdiği için üçüncü şahısların kişisel bilgilerinizi ulaşmasına ve bilgisayar, tablet ve telefonlarınızı kontrol altına alınmasına neden olabilir.

Programsız Wifi Şifre Kırma

Wifi şifreleri genellikle Wpa2 Psk, Wpa gibi birçok farklı güçlü şifreleme sistemiyle oluştururlar. Ancak bazı wifi şifreleri ise wep gibi basit kodlamalarla oluşturulmaktadır. Basit şekilde oluşturulan wifi şifreleri bilgisayarda yer alan komut sitemi üzerinden kırılabilir. Bunun için komut sisteminin arayüzüne gerekli kodların yazılması yeterli olacaktır. Ancak bu kodları tam olarak bilmiyorsanız ya da bu kodları üçüncü şahıslardan aldıysanız kötü niyetli kişiler bilgisayarınızı kontrol altına alabilir. Bu şekilde kişisel bilgilerinize ulaşabilir ve gizli dosyalarını erişebilir.

Bilgisayardan Wifi Şifresi Kırmak

Wifi Kırıcılar

Wifi Kırıcılar

Bilgisayarlardan wifi şifre kırma için en tekili yöntemlerden bir tanesi Dumpper programıdır. Dumper programı sayesinde kablosuz modemlerin WPS açıkları belirlenerek wifi şifreleri kırılabilir. Bu programı indirmek, kurmak ve bu programı kullanmak oldukça basittir. Bu programla şifre kırmak için şu adımları inceleyebilirsiniz.

  • Dumper programını herhangi bir siteden bilgisayarınızı indirin ve kurun.
  • Daha sonra program açılacak ve ekran üzerinde yer alan WPS sekmesine geçerek Ara butonunu tıklayın. Bu şekilde çevrenizdeki Wifi bağlantılarını bulacaktır.
  • Size en yakın olan ve yüksek sinyal veren bir wifi bağlantısını seçerek Hızlı Başla butonunu tıklayın.
  • Gelen küçük pencerede yine aynı wifi bağlantısını seçiniz.
  • Genellikle 3 – 5 dakika inde wifi şifresini kırılır. Bu şekilde istediğiniz şekilde internette dolaşabilir ve sosyal medyalarınızı kontrol edebilirsiniz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ