TÜRK DÜNYASI RESSAMLARININ “TÜRKİSTAN’IM-TURAN’IM” RESİM SERGİSİ KAZAKİSTAN’DA AÇILDI - Safir Haber

Safir Haber

TÜRK DÜNYASI RESSAMLARININ “TÜRKİSTAN’IM-TURAN’IM” RESİM SERGİSİ KAZAKİSTAN’DA AÇILDI

TÜRK DÜNYASI RESSAMLARININ “TÜRKİSTAN’IM-TURAN’IM” RESİM SERGİSİ KAZAKİSTAN’DA AÇILDI Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Türkistan Gayriresmi Zirvesi’nde...

08 Haziran 2021
TÜRK DÜNYASI RESSAMLARININ “TÜRKİSTAN’IM-TURAN’IM” RESİM SERGİSİ KAZAKİSTAN’DA AÇILDI

TÜRK DÜNYASI RESSAMLARININ “TÜRKİSTAN’IM-TURAN’IM” RESİM SERGİSİ KAZAKİSTAN’DA AÇILDI

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Türkistan Gayriresmi Zirvesi’nde alınan kararlar çerçevesinde TÜRKSOY ve Türkistan Valiliği iş birliğinde Türkistan’da,“Türkistan’ım-Turan’ım” sempozyumuna katılan Türk Dünyası usta ressamlarının eserlerinden oluşan resim sergisi açıldı.

Türk dili konuşan halklar arasında dostluk, iş birliği ve kültürel ilişkileri pekiştirmek, Türk kültür ve sanatını nesilden nesile aktarmak, Türk Dünyası’nın tanınmış ressamların eserlerini tanıtmak, sanatçılar arasında bilgi ve tecrübe alışverişini sağlamak ve Türk Dünyası’nın manevi başkenti ilan edilen Türkistan’ı sanat diliyle tanıtmak amacıyla 28 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleşen sergi Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 30. yıl dönümüne ithaf edildi.

Serginin açılışında konuşan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, 2017 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Türkistan’ın çok sayıda kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliğe ev sahipliği yaparak Türk Dünyası’nın buluşma yerine dönüştüğünü ve Türk Konseyi Türkistan Gayriresmi Zirvesi’nde “Manevi Başkent” ilan edilmesiyle de bu ada layık olarak birleştirici, bütünleştirici etkinliklerine devam ettiğini kaydetti. TÜRKSOY’un geleneksel etkinliklerinden olan “TÜRKSOY Ressamlar Buluşması”yla her yıl Türk Dünyası’nın usta fırçalarını bir araya getirdiklerini ve bu buluşmalarada çok sayıda yeni resim eserini Türk Dünyası resim sanatı hazinesine kazandırdıklarını sözlerine ekleyen Kaseinov, “Türkistan’ım-Turan’ım” ressamlar sempozyumu çerçevesinde davet ettikleri usta ressamların da bu kapsamda yaptıkları değerli eserlerin Türkistan’ın sanat diliyle tanıtılmasına önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Etkinlikte katılımcı yabancı ressamlar adına konuşan Kırgız Halk Sanatçısı ressam Yuristanbek Şıgayev ve Kazakistan ressamlar adına konuşan Güzel Sanatlar Akademisi Başkan Yardımcısı, Profesör Erlan Aytuarov serginin öneminden bahsettiler.

Açılışta Düsen Kaseinov, sempozyuma katılan Celal Ağayev (Azerbaycan),Yuristanbek Şigayev (Kırgızistan), Zamira Şahin (Türkiye), Dilorom Mamedova (Özbekistan), İlnur Siraziyev (Tataristan, RF), Geymran Baymuhanov (RF), Erlan Aytuarov, Özerbay Şoranov, Seysenhan Mahanbetov, Alpıspay Kazıgulov, Murat Kalkabayev, Janizak Musapir, Aynabek Ospanov, Bakıtnur Burdesbekov, Kayır Orazgaliyev, Adilgali Bayandin, Jenis Kakenulı, Kamila Japalova, Tolkın Tabısbek, Dinara Nüger, Kudaş Hursadıkov, Erzat Bolathan, Jantepe Baydauletov, janarbek Beristen, Hurlan Şilibayev, Marat Gabdrahmanov, Azamat Nazarkul, Murat Şahanbayev’e (Kazakistan) katılım belgeleri ve teşekkür plaketlerini takdim etti.

Türk Dünyası’nın usta ressamlarının bir araya gelerek Türkistan’ın güzelliklerinin tuvale yansıtıldığı sempozyumda ressamlar, 5 gün içerisinde 120’den fazla muhteşem sanat eserlerine imza attılar.

Kaynak:https://www.turksoy.org/tr/news/2021/05/28/turk-dunyasi-ressamlarinin-turkistan-im-turan-im-resim-sergisi-kazakistan-da-acildi

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ