TEGV’de dijital dönüşüm hızlanıyor - Safir Haber

Safir Haber

TEGV’de dijital dönüşüm hızlanıyor

UNDP ve Koç Holding iş birliğiyle yürütülen BOOST Sivil Toplum Teknoloji Hızlandırma Programı’na kabul edilen yirmi sivil...

18 Aralık 2020
TEGV’de dijital dönüşüm hızlanıyor

UNDP ve Koç Holding iş birliğiyle yürütülen BOOST Sivil Toplum Teknoloji Hızlandırma Programı’na kabul edilen yirmi sivil toplum kuruluşu arasında yer alan TEGV, sürekli geliştirdiği teknolojik eğitim araçlarıyla eğitimde fırsat eşitliği yaratmaya devam ediyor. 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), gelişen ve dönüşen teknolojik süreçlere uyum sağlayarak en yeni teknolojileri çocuklarla buluşturmak için dijital dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı.

Mayıs 2020’de Google.org Fonu/INCO Education Accelerator’ın desteğiyle çocukların uzaktan eğitim ihtiyacına yönelik çözümler üreterek çevrimiçi eğitimlere başlayan TEGV, son olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Koç Holding iş birliğiyle yürütülen BOOST Sivil Toplum Teknoloji Hızlandırma Programı’na kabul edildi.

Uluslararası ve ulusal ölçekte farklı deneyim ve uzmanlıkları bir araya getiren BOOST Programı, sivil toplum kuruluşlarına dijital dönüşüm süreçlerini somut bir proje önerisi üzerinden tasarlama ve uygulama imkânı sunuyor.

BOOST Programı’na kabul edilen yirmi sivil toplum kuruluşu arasında yer alan TEGV, finansal desteğin yanı sıra 24 hafta boyunca uygulama ve ölçeklendirme için birebir hızlandırma desteği almaya hak kazandı.

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Ülkemizde pandeminin başlamasıyla birlikte okullarından ve sosyal ortamlarından ayrı kalan çocuklarımızın eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim faaliyetlerimizi dijital ortama taşımak için önemli adımlar attık.

Mayıs ayında Google.org Fonu/INCO Education Accelerator’ın desteğiyle dijital dönüşümümüzün önemli bir kısmını tamamladık. Ancak teknoloji sürekli olan gelişen ve büyüyen bir dünya. TEGV olarak teknolojik araçları kullanmak konusunda kendimizi sürekli geliştiriyor ve yeniliyoruz. BOOST ile dijital dönüşüm yol haritamızda bir adım daha ilerleyerek; çocuklarımız için çocuk dostu, siber güvenli ve kontrollü bir dijital sosyal paylaşım aracı oluşturmayı hedefliyoruz.”

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ