TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL` İN ‘MEVLANA HAFTASI’ MESAJI - Safir Haber

Safir Haber

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL` İN ‘MEVLANA HAFTASI’ MESAJI

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, ‘Mevlana Haftası’ münasebetiyle mesaj yayımladı. TARIMKON...

07 Aralık 2021
TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL` İN ‘MEVLANA HAFTASI’ MESAJI

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, ‘Mevlana Haftası’ münasebetiyle mesaj yayımladı.

TARIMKON Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, yayımladığı mesajında; Mevlana sadece Konya’nın veya Türkiye’nin değil, bütün dünyanın büyük bir değeri olduğunu belirtti. Mesajında, ’’Hazreti Mevlana; sevgi, kardeşlik, barış, hoşgörü, iyi niyet, umut ve günahlardan tövbe etmenin en güzel timsalidir’’ ifadesine yer veren Başkan Yüksel, şunları kaydetti:

’’Hazreti Mevlana’nın temsil ettiği sevgi, kardeşlik, barış, hoşgörü, iyi niyet insanı düşünceye sevk eden ve büyük bir boşluğa hitap eden vazgeçilmezlerimiz. Dünyada Hazreti Mevlana’ya olan ilginin gittikçe arttığını görüyoruz. Mevlana’nın görüş ve düşüncelerine bugün bütün dünyada büyük bir ilgi var. Aslında bunun altında yatan en temel neden ise birçok yönden karışıklık ve bunalım içinde olan dünyanın, Mevlana’nın öğütlerine olan ihtiyacından kaynaklanmaktadır. Bu açıdan baktığımızda, Mevlana, sadece Konya’nın değil, ülkemizin ve hatta tüm dünyanın adeta insanlığın övünebileceği, gurur duyabileceği ve hep birlikte istifade edebileceği insanlığın büyük bir değeridir. Bu duygu ve düşünceler ile Gönüller Sultanı Hazreti Mevlana’yı 748. vuslat yıl dönümünde gönlümüzdeki ve düşüncemizdeki şevk, sevgi, rahmet ve minnet duyguları ile anıyoruz.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ