SSD Diskler Artık Çok Daha Fazla Tercih Ediliyor!. - Safir Haber

Safir Haber

SSD Diskler Artık Çok Daha Fazla Tercih Ediliyor!.

Alanının en iyisi olarak bilinen depolama birimleri gün geçtikçe hızlanıyor. Artık mekanik diskler yerini yavaş yavaş SSD...

04 Aralık 2019
SSD Diskler Artık Çok Daha Fazla Tercih Ediliyor!.

Alanının en iyisi olarak bilinen depolama birimleri gün geçtikçe hızlanıyor. Artık mekanik diskler yerini yavaş yavaş SSD disklere bırakmaya başladı derken bu durum çok daha hızlı bir şekilde oldu ve son kullanıcılar artık bir üst segment olan SSD disklere depolama alanı az olsada biraz daha fazla ödeyerek alma gereği duymaya başladılar.

Bir çok oyun kullanıcısı SSD disklerinde bir üstü olan ve okuma yazma hızları çok daha fazla olan M.2 Ssd Disk ürünlerini tercih etmeye başladı bile, okuma veyazma hızları 5000MB boyutlara kadar çıkabilen bu ürünler anakart ve işlemci performansları ile buluştuğunda büyük bir güç kazanıyor.

Sata SSD diklerin okuma yazma hızları artık günümüzde ortalama 500MB olarak sunulmakta ve terabayt boyutlarına çıkabilmektedir. Sadece düşük boyutlu ama hızlı bir ssd isteyen kullanıcılar için 120GB SSD disk yeterli olabiliyor ve yaklaşık olarak 200 TL civarında fiyatlar ile satın alınabiliyor.

Mekanik HardDisk’lere göre çok yüksek boyutlarda okuma yazma hızı olan bu diskler sayesinde bilgisayarınızın açılış hızı ilk tuşa basmanızdan sonra masaüstü kullanım süreniz 10 saniyelere kadar düşmektedir. O kadar ki artık bilgisayarlarda satışlar ve fabrika çıkışı laptoplarda SSD + Mekanik disk olarak sunulmaya başladı. Bazende büyük boyutlu SSD’ler tercih ediliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ