Sertifikalı Siber Güvenlik Uzmanı Kursları BTK Tarafından Açıklandı - Safir Haber

Safir Haber

Sertifikalı Siber Güvenlik Uzmanı Kursları BTK Tarafından Açıklandı

BTK'nın yapılan son teknoloji hamlesi ile gençlerin teknolojiyi olumlu ve yararlı bir şekilde kullanabilmesi yönünde oldu. Sertifikalı...

05 Aralık 2019
Sertifikalı Siber Güvenlik Uzmanı Kursları BTK Tarafından Açıklandı

BTK’nın yapılan son teknoloji hamlesi ile gençlerin teknolojiyi olumlu ve yararlı bir şekilde kullanabilmesi yönünde oldu. Sertifikalı eğitime destek veren bir gelişmeler ile gençlerin yönü BTK’dan gelecek son haberlere çevrildi. Siber güvenlik, dijital medya ve elektronik alanlarında bir çok sertifikalı kursun verileceği ve kurumun içerisinde yapılacak bu sertifika kursları tamamen ücretsiz şekilde yapılacağı duyuruldu.

Kursa katılan kursiyerlere siber güvenlik alanında bir çok bilgi verileceğini ve kurs süresince eğitimlerin yararlı olması için büyük ilgi göstereceklerini bildirdiler. Siber güvenlik uzmanı kursları 20 Aralık tarihinde sona erecek. Dijital platformlar gelişmesi bir yana bir çok teknoloji ile gelişen genç nesil zamanını eğitim değil oyun veya izleme odaklı çalışan dijital platformlarda harcamakta.

Genç Teknoloji Severler Kurslara Büyük İlgi Gösteriyor

Bu durumun olumlu bir şekilde geliştirilebilmesi için BTK’nın uzmanlık sertifikalı programları sayesinde teknoloji alanında çok geniş bilgiye sahip personeller yetişerek bir çok iş imkanı da doğacak gibi gözüküyor. Kurs başlangıç yaşının 16 olarak açıklanması teknolojiyi en verimli çağında kursiyerlik ile sertifikalı eğitimleri ile çok gelişmiş bir bilgi ağına sahip olmak isteyen gençlerin büyük ilgisini görecek. Daha önceki yıllarda ilgili bakanların açıklamaları ile bu dönemlerde yaklaşık 10 bin siber güvenlik uzmanının yetiştirilerek istihdam edileceği konuşulmuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ