Saç Ekimi Nasıl Yapılır, İşlem Sürecinde Neye Dikkat Edilmelidir? - Safir Haber

Safir Haber

Saç Ekimi Nasıl Yapılır, İşlem Sürecinde Neye Dikkat Edilmelidir?

Saç ekimi yaptırmak isteyen pek çok kişi saç ekimi nasıl yapılır, nelere dikkat edilmelidir sorularını sorarlar. Bu...

31 Mart 2021
Saç Ekimi Nasıl Yapılır, İşlem Sürecinde Neye Dikkat Edilmelidir?

Saç ekimi yaptırmak isteyen pek çok kişi saç ekimi nasıl yapılır, nelere dikkat edilmelidir sorularını sorarlar. Bu tedavi bir ameliyat olarak görülmese de önemli bir mikrocerrahi operasyonudur. Bu nedenle hijyenik koşullarda yapılması çok önemlidir. Hijyenik koşullarda yapılmayan operasyonlar süreci tehlikeye atar.

Emphair’de yapılan ekim işlemi iki aşamadan gerçekleşir. İlk aşamada donör bölgeden greft toplama işlemi yapılır. Toplanan bu greftler özel solüsyonda bekletilerek toplama işlemi bittikten sonra ekim yapılacak bölgeye ekilir. Saç kökünün toplanması ve ekimi işlemi tek tek yapılır. Bu nedenle operasyon ortalama 7 – 8 saat sürer. Bazı hastaların tedavisi için kullanılan greft sayısı az olduğu için bu işlem daha da kısa sürebilir. Ekim operasyonu genellikle bir günde tamamlanır.

Saç Ekimi İşleminden Sonra Hasta Nelere Dikkat Etmelidir?

Ekim operasyonu sırasında bütün görev ekim yapan uzman ile ilgilidir. Operasyondan sonraki iyileşme süreci ise tamamen hasta ile ilgilidir. İyileşme sürecinde hastanın dikkat etmesi gereken birkaç önemli konu vardır. Emphair uzmanları iyileşme süreci ile ilgili hastalarını detaylı şekilde bilgilendirir.

Ekim işlemi yapıldıktan sonraki ilk 24 saat işlem ağrıları olabilir. Bu durumda doktora danışmadan ilaç almamak gerekir. Her cerrahi operasyondan sonra enfeksiyon riski vardır. Bu nedenle doktorun verdiği ilk yıkama zamanına kadar kafa bölgesinin herhangi bir şekilde ıslatılması veya darbe alması engellenmelidir. Ayrıca iyileşme sürecinde saç kökleri ekilen bölgeye tutunmaya çalıştığı için vücudu yormamak gerekir.

İyileşme Sürecinde Yan Etkiler Görülür Mü?

Yapılan operasyonların büyük veya küçüklüğüne bakılmaksızın her operasyonda yan etki görülme olasılığı vardır. Bu yan etkiler bazıları hastanın bünyesi veya tıbbi geçmişi kaynaklıdır. Görülmesi olasılığı olan yan etkiler arasında, dermoid kist oluşumu, his kaybı, kanama, enfeksiyon ve çim adam görüntüsü bulunur. His kaybı FUT tekniği ile uygulanan ekim sonrasında görülür ve geçicidir.

Kanama ve enfeksiyon genelde hastaya bağlı gelişir. Dermoid kist ve çim adam görüntüsü ile ekimi gerçekleştiren doktor kaynaklıdır. Dermoid kist, ekilen saçların çok derine ekilmesinden kaynaklanır ve kalıcı olabilir. Çim adam görüntüsü ise saç köklerinin düzensiz ekilmesinden kaynaklanır. Düzeltilmesi için yeni bir operasyon gerekebilir.

Emphair’de yapılan uygulamalar sonucu hastalarda işlem ve doktor kaynaklı yan etkiler görülmez. Saç ektirirken sorun yaşamamak için kaliteli bir klinik içe çalışmanız faydalı olur. Saç ekimi kişiye özel olduğundan herkese yanı yöntem uygulanmaz. Saç ekiminin nasıl yapıldığına yönelik bilgi için firmanın https://www.emphair.com/tr/sac-ekimi-nasil-yapilir/ sayfasını inceleyebilirsiniz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ