Ordu’da siyanürlü altın madenine, vatandaş kitap okuyarak tepki gösterdi - Safir Haber

Safir Haber

Ordu’da siyanürlü altın madenine, vatandaş kitap okuyarak tepki gösterdi

 

Ordu’da, bir araya gelen vatandaşlar, şehirde yürütülen zararlı madencilik faaliyetlerine karşı, “Sessiz Çığlık Kitap Okuma Eylemi”ni gerçekleştirdi.

09 Ekim 2020
Ordu’da siyanürlü altın madenine, vatandaş kitap okuyarak tepki gösterdi

 

Ordu’da, bir araya gelen vatandaşlar, şehirde yürütülen zararlı madencilik faaliyetlerine karşı, “Sessiz Çığlık Kitap Okuma Eylemi”ni gerçekleştirdi. Eyleme Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atila Şahin de destek verdi.

Ordulu vatandaşlar Fatsa altın madeni ve Ordu’da yapılması planlanan maden arama çalışmalarına tepkilerini göstermek için barışçıl bir eylem düzenledi. CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin’in de destek verdiği eylemde vatandaşlar şehrin merkezinde bir araya gelerek kitap okudu. “Sessiz Çığlık Kitap Okuma Eylemi” adıyla bir araya gelen Ordulular, “Toprağın üstü altından değerlidir” mesajı verdiler. Yaklaşık 30 dakika süren eylemle pankartlara ünlü Kızılderili sözü, “Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.” yazıldı.

“ÇEVREYE ZEHİR SAÇIYORLAR”

CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin eylemin ardından bir açıklama yaptı. Tüm vatandaşları doğayı korumak konusunda duyarlı olmaya çağıran Şahin, “Bizler gerçekleştirdiğimiz kitap okuma eylemimizle dikkat çekmek istiyoruz. Yeşil Ordu’muz, yurtdışından gelen, doğa için hiçbir endişeleri olmayan kimseler tarafından rant için yok ediliyor. Geleceğe bırakabileceğimiz en güzel mirasımız olan ormanlarımızı kaybediyoruz. Bizler şimdi bu işe dur diyemezsek, yarın başka şirketler başka alanlarda yine maden araması yapmaya başlayacak. Bu aramaları ve çıkarmaları yaparken on binlerce dönüm orman arazisini yok edecekler. Kullandıkları siyanürlerle çevreye zehir saçacaklar. Kaz Dağlarında dağıtılan yüzlerce arama ruhsatı bugün Ordu’da da dağıtılıyor. Yakında içme sularımıza karışan ağır metaller yüzünden susuz kalacağız. Ordu’muz coğrafi olarak küçük bir şehir ve bu kadar yükü kaldıramaz. Gelin bu talana birlikte dur diyelim. CHP olarak her zaman doğa için mücadele edeceğiz” dedi.

ORDU – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ