Mehmet Yusuf Yahyagil’in “Hakikat” adlı kitabı raflardaki yerini aldı - Safir Haber

Safir Haber

Mehmet Yusuf Yahyagil’in “Hakikat” adlı kitabı raflardaki yerini aldı

Akademisyen-yazar Mehmet Yusuf Yahyagil'in Arkadaşlık adlı kitabından sonra "Hakikat" adlı kitabı da kitapseverlerle buluştu... Sosyal bilimler alanında...

12 Nisan 2021
Mehmet Yusuf Yahyagil’in “Hakikat” adlı kitabı raflardaki yerini aldı

Akademisyen-yazar Mehmet Yusuf Yahyagil’in Arkadaşlık adlı kitabından sonra “Hakikat” adlı kitabı da kitapseverlerle buluştu…

Sosyal bilimler alanında profesör olarak eğitim alanında hizmet verip, kendini kısa süre önce emekliye ayıran Mehmet Yusuf  Yahyagil ikinci kitabı “Hakikat” raflardaki yerini aldı. Başarılı akademisyen ve yazar Mehmet Yusuf Yahyagil ‘in bir yıl önce yayımlanan ‘Arkadaşlık’ adlı kitabı onun akademik dışı nitelikteki ilk denemesi olmuştur. Siyah Beyaz Yayınlarından çıkan elinizdeki bu novella ise mutaassıp bir ailenin yaşamını büyük çocuğun din ile bilim arasındaki bocalamalarını Nur Risaleleri ve felsefi akımlara değinerek sürükleyici bir dille anlattığı ikinci denemesidir.

Mehmet Yusuf Yahyagil bu eserini buhranlarla dolu çağımızın uğradığı büyük toplumsal ve kültürel değişime ışık tutması ve özellikle genç nüfusun inanç ve inançsızlık arasındaki gel-gitlerini mercek altına alan ve özellikle modern dünyada bir yaratana inanmak ve O’nun buyruklarını ve gösterdiği yolu anlatma ihtiyacından kaleme alınmıştır.

Kitaptan: “Ahmet büyük bir umutsuzluğa kapılmıştı okuduğu Dostoyevski’nin Karamazov Kardeşler’ deki ölümsüzlük ve tanrının varlığı tartışmasını ya da Kant’ın “Ölümlü olmak insanı bir tanrı arayışına yöneltir” söylemlerini çok iyi anımsıyordu. Yine de hiçbir düşünür açık seçik hakikatin ne olduğunu hatta ortada bir hakikat olup olmadığını belirtememişlerdi. Varlık ve yokluk ikilemi onu ürpertiyordu. Yoksa Tanrı’yı insanlar mı yaratmıştı? Aklına Üstat Bediüzzaman hazretlerinin Kastamonu Risalesi geldi orada Üstat Hazretleri ilimleri iki sınıfa ayırıyor ve dini ilimlere aşırı odaklanma durumunda kimi din adamlarının taassuba kaçtığını; müspet bilimlerdeyse aynı durumun kendisini insanlarda aşırı şüphecilik ve inkâr şeklinde gösterebildiğini ifade ederek bir çözüm yolu öneriyordu. Bu çözüm yolu insanların fenni bilimlerle dini bilimleri harmanlayarak almasının onlar için daha hayırlı olduğuydu. Bu bağlamda Aristo ve Sokrat gibi büyük düşünürlere atıfta bulunması da çok ama çok ilginçti.”

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ