Makers of Tomorrow Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklarla buluşuyor - Safir Haber

Safir Haber

Makers of Tomorrow Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklarla buluşuyor

BSH Türkiye’nin, öğrencilere 21.

22 Eylül 2020
Makers of Tomorrow Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklarla buluşuyor

BSH Türkiye’nin, öğrencilere 21. Yüzyıl becerilerini kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Makers of Tomorrow (Geleceği Kodlayanlar) projesinde yeni dönem başladı. Çocukları eğlenceli etkinliklerle kodlama dünyasıyla tanıştırmayı hedefleyen makersoftomorrow.online platformunda, bu yıl 47 farklı etkinlik odağında online eğitim verilecek. Proje kapsamında Türkiye’nin farklı şehirlerindeki kardeş okullarla her ay atölye çalışmaları da yapılacak.

Türkiye’de Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo markalarıyla üretim yapan ve geleceği şekillendiren teknolojilere imza atan BSH Türkiye’nin, çocukların ve gençlerin 21. Yüzyılın temel becerileriyle donanmalarına destek vermek amacıyla hayata geçirdiği Makers Of Tomorrow (Geleceği Kodlayanlar) projesinde yeni dönem başladı.

BSH Grubu’nun dünya çapındaki en büyük üretim merkezi ve en önemli üç Ar-Ge Merkezinden biri olan Çerkezköy Üretim Tesisleri’nde kurulan BSH Makers Lab’de (Kodlama Laboratuvarı), Aralık 2017’den bu yana, Kodluyoruz Derneği ile ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik kodlama, elektronik, robotik, 3D tasarım, mobil uygulama geliştirme ve algoritmik düşünce alanlarında eğitimler veriliyor. Çocuklar ve gençler yaş gruplarına uygun olarak Scratch, mBlock, Arduino IDE ve App Inventor programları ile algoritmik düşünce ve kodlamaya giriş yaparken kendi uygulamalarını da geliştirebiliyor.

Makers of Tomorrow ile Tekirdağ’da 10 ilköğretim ve ortaöğretim kurumu ile yakın iş birliğiyle yürütülürken, 23 Nisan’dan itibaren etkili olan pandemi şartları nedeniyle makersoftomorrow.online platformu üzerinden tüm Türkiye’deki çocuklara ve gençlere ücretsiz olarak kodlama eğitimi verilmeye başlandı.

Proje kapsamında yeni dönemde, 47 farklı etkinlik odağında online eğitim verilecek.

Atölye çalışmaları başlıyor

Bu yıl önemli bir yenilik olarak, Türkiye’de 14 şehirden toplam 27 farklı kardeş okul ile atölye çalışmaları yapılacak. Bu atölyeler ile Amasya, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Niğde, Samsun, Şanlıurfa ve Tokat’tan öğrencilerle online olarak bir araya gelinecek, çocukların ve gençlerin kendi malzemeleriyle bu eğitimleri evlerinde alabilmeleri sağlanacak.

Çocuklar ve gençler siteden nasıl yararlanacak?

makersoftomorrow.online platformu üzerinden verilen tüm eğitimler online ve ücretsiz olacak. Çocuklar ve gençler isterlerse kendileri öğrenebilecek, takıldıkları yerleri ise soru-cevap bölümünden proje yetkililerine iletebilecek. Öğretmenler ve veliler de kendi çocukları ve öğrencileriyle birlikte bu etkinliklere katılabilecek.

Bugüne kadar 3.000 yakın katılımcıya eğitim verilen projeyle her yıl 1.000 yeni öğrenciye ulaşılması, eğitim almış öğrencilerle de yoğunlaştırılmış eğitimlere devam edilmesi planlanıyor.

BSH Grubu Hakkında

BSH Grubu, 2019 yılında yaklaşık 13,2 milyar Euro’luk bir satış gelirine ve 58.000’den fazla çalışana sahip, ev aletleri sektöründe dünya lideri bir şirkettir. Bosch, Siemens, Gaggenau ve Neff gibi bilinen 11 ev aleti markasına ek olarak, grubun marka portföyü, Kitchen Stories dahil üç servis markasıyla birlikte Home Connect ekosistemini de bünyesinde bulunduruyor. BSH, 40 üretim tesisine sahiptir ve yaklaşık 50 ülkede temsil edilmektedir. BSH, bir Bosch Grubu şirketidir.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ