Instagram Kullanıcı Yaşını Sınırlandırıyor!. - Safir Haber

Safir Haber

Instagram Kullanıcı Yaşını Sınırlandırıyor!.

Milyarlarca kullanıcıya ulaşan ve geçen yıllarda Facebook'un satın almış olduğu görsel medya olarak bilinen instagram artık kullanıcılarının...

06 Aralık 2019
Instagram Kullanıcı Yaşını Sınırlandırıyor!.

Milyarlarca kullanıcıya ulaşan ve geçen yıllarda Facebook’un satın almış olduğu görsel medya olarak bilinen instagram artık kullanıcılarının kayıt olma yaşına bir sınır getiriyor. Geç kaldığı düşünülen bu özellik çocuk güvenliği konusundaki yapılan eleştirilere karşılık vererek instagram kullanıcı yaşına 13 yaş sınırı koydu. Artık üyeler 13 yaşından küçükse üye olamayacak. Tıpkı Twitter’da olduğu gibi hesap hemen askıya alınabilir veya üye olamazsınız bildirimi gelebilir.

Aktif 13 yaş altı kullanıcıların hesabı kilitlenecek!.

Kullanıcılarına yaş sınırı getiren instagram üye olma yaşını 13 yaş sınırı koymuşken akıllara peki daha önce üye olan 13 yaşından küçük kişilerin hesaplarına ne olacak sorusu geliyor. Sınırlama getiren instagram daha önce açılmış esapların kilitlenmek için moderasyona alınacağı bildirildi. Bu durum bir çok ebeveynin çocuklarının hesaplarını doğar doğmaz veya daha doğmadan açtıkları için merak konusu oldu. Hatta ve hatta içinde Facebook’unda kurusucu olan kişiler evcil hayvanlarına bile sosyal medya hesapları açarken 13 yaş sınırı getirmek ne kadar güven verdiği de tartışılıyor. Sonuçta yapılması gereken tek şey yılı farklı bir şekilde seçmek ve bütün engelleri sınırı aşmak. Kimseyi durdurmayacak olan bu yaş sınırlaması yinede tepkileri biraz azaltacak gibi duruyor!.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ