Dyslexia Art Exhibiton “Sosyal Sorumluluk” sergisi Next Pera Art Gallery’de sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. - Safir Haber

Safir Haber

Dyslexia Art Exhibiton “Sosyal Sorumluluk” sergisi Next Pera Art Gallery’de sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Disleksi kavramı, Aylin Menekşe, Alev Sudan, Belgin Altaç, Çiğdem Emir, Fuat Yüksel ve Şebnem Ersoy isimi sanatçıların...

17 Mayıs 2024
Dyslexia Art Exhibiton “Sosyal Sorumluluk” sergisi Next Pera Art Gallery’de sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Disleksi kavramı, Aylin Menekşe, Alev Sudan, Belgin Altaç, Çiğdem Emir, Fuat Yüksel ve Şebnem Ersoy isimi sanatçıların gözünden yeni bir perspektifle sunulduğu sergi Next Pera Art Gallery’de sanatseverlerle buluştu.

Kalabalıklar arasında gözden kaçmış olan disleksi kavramını farklı bakış açılarıyla anlatmayı amaçlayan sanatçılar, eğitimden aile ilişkilerine, toplumsal zorluklara kadar disleksi durumuyla karşılaşan kişilerin deneyimlerini çok yönlü eserlerle bir sanatçı küratörlüğünde sergileyecekler.

Dyslexia Art Exhibiton adlı sergi, 16-22 Mayıs 2024 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Disleksi durumuyla başa çıkan çocuk ve yetişkinlerin deneyimlerini sanatın diliyle aktaran sanatçılar, sanatseverlerini bekliyor. Okuma ve yazmada yaşanan zorluklar olarak tanımlanan bu durum, toplumumuzda resmi olmayan rakamlara göre %30’unu etkilemektedir. Öğrenme güçlüğü olarak nitelendirilen bu durumu sanat aracılığıyla anlatmak, farklı eserlerin sanatseverlerle buluşmasını sağlıyor. Sanatçılar, serginin izleyiciler arasında farkındalık yaratması ve toplumda kelebek etkisi oluşturması amacını taşıyor.

Disleksi Sanat Sergisi sanatın iyileştirici gücü ile toplumda farkındalık oluşturmayı hedefliyor .Disleksi olan bireylerin yaşadıklarına ışık tutmayı amaçlıyor.

Sergiye katılan ressamların çalışmalarından örnekler

 

AYLİN MENEKŞE

 

ALEV AKBAŞ SUDAN

BELGİN ALTAÇ

ÇİĞDEM EMİR

FUAT YÜKSEL

ŞEBNEM ERSOY

Sergi bilgileri
Adres : Next Pera Art Gallery
Müeyyedzade, Lüleci Hendek Cd. No:68, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Sergiye katılan sanatçılar

Aylin Menekşe
Alev Sudan
Belgin Altaç
Çiğdem Emir
Fuat Yüksel
Şebnem Ersoy

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ