Doktorya Türkiye'nin Doktor Rehberi » Aktüel - Safir Haber

Safir Haber

Doktorya Türkiye’nin Doktor Rehberi » Aktüel

Teknoloji dünyasının yeni rehberi bir platform oluşuyor. Türkiye’nin bütün illerinde hizmet vermekte olan doktorların yer alacağı ve...

05 Nisan 2021
Doktorya Türkiye’nin Doktor Rehberi » Aktüel

Teknoloji dünyasının yeni rehberi bir platform oluşuyor. Türkiye’nin bütün illerinde hizmet vermekte olan doktorların yer alacağı ve müşterileri ile buluşturma odaklı olan çalışmaların yapılacağı Doktorya en hızlı şekilde şekilleniyor. Tasarımı ile basitliğe önem veren ve ziyaretçilerin doktorları kolaylıkla bulmasını sağlayan Doktor Arama Motoru bulunduğunuz şehirdeki hizmet veren doktorları sizin için listeliyor.

Doktorya Diş Etinin
Sağlıklı Olup Olmadığı Anlatıyor

Dişilerin etrafını saran sert ve yumuşak dokularda meydana gelen rahatsızlıkları inceleyen ve tedavi sürecini gerçekleştiren ortodonti bilim dalına Diş Eti Tedavisi denmektedir. Diş eti rahatsızlıkları başlarda yüzeysel olarak başlar ve hiçbir şekilde sizlere rahatsızlık vermez. Ancak bu rahatsızlıklar ilerleyerek dişletin sert tabakasına kadar ilerler ve daha sonra diş kayıplarına neden olabilir. Bu nedenle diş eti rahatsızlıkları kesinlikle tedavi edilmesi gerekir.

Diş etlerinizin sağlıklı olup olmadığını sizlerde anlayabilirsiniz. Diş etleriniz genel olarak rengi pembe veya gülkurusu rengine sahipse, sıkı bir yapısı varsa, yüzeyleri pütürlü bir yapıya sahipse diş etleriniz sağlıklı diyebilirsiniz. Ancak bunu anlamak için uzman hekimlere tarafından kontrol ettirmeniz gerekmektedir. Diş eti sağlığınızı korumak istiyorsanız dişleriniz sürekli olarak ve doğru bir şekilde fırçalamanız gerekmektedir. Diş etleriniz sağlığına kavuşmuşsa ve sağlıklıysa dişlerinizi sarmalar ve dişlerinizi sağlam bir şekilde tutarlar. Ağız ve diş sağlığının insanlar için ne denli önemli olduğunu unutmayınız ve Diş Eti Tedavisi için de ağız ve diş sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

Diş Eti Hastalıklarını Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır

Diş eti hastalıklarının ortaya çıkmasını önlemek için aşağıdaki maddeleri yerine getirmeye özen göstermeni gerekmektedir.

  • Dişlerde oluşan diş taşı ve plak oluşumunu önlemek için ağız ve diş sağlığınızın temizliğini önemle yapmanız gerekir.
  • Günde en az iki sefer olmak üzere dişlerinizi doğru ve sürekli şekilde fırçalamalısınız.
  • Sigara, alkol ve diğer zararlı madde kullanımı azaltmalısınız. Hatta tamamen bırakmalısınız.
  • Ağız ve diş sağlığınız için uzaman hekimler tarafından en az yılda 2 sefer olmak üzere kontrolleriniz gerçekleştirmelisiniz. Ağız ve diş sağlığınız için tedavi olacağınız poliklinikler ve Ortondik problemler hakkında ayrıntılar bilgileri Doktorya sitesinden öğrenebilirsiniz.

Kaynak: Aktüel

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ