Dermatolojinin gözdesi Hyaluronik Asit, günümüzde ağız sağlığı için kullanılıyor - Safir Haber

Safir Haber

Dermatolojinin gözdesi Hyaluronik Asit, günümüzde ağız sağlığı için kullanılıyor

Son yıllarda, ciltteki kırışıklıkların giderilmesi dendiğinde, ön planda “hyaluronik asit” içerikli ürünlerle karşılaşıyoruz.

08 Ekim 2020
Dermatolojinin gözdesi Hyaluronik Asit, günümüzde ağız sağlığı için kullanılıyor

Son yıllarda, ciltteki kırışıklıkların giderilmesi dendiğinde, ön planda “hyaluronik asit” içerikli ürünlerle karşılaşıyoruz. Dolgu maddelerinden yaşlanma, karşıtı kremler, serumlar ve bakım malzemelerinin güvenilir molekülü Hyalüronik Asitin aslında asitle ilgisi yok. Kısaca HA olarak da bahsedilen bu molekül, cildin doğal yapısında bulunuyor ve etrafındaki su moleküllerini tutma özelliği ile cildin nemini sağlıyor.

Hyalüronik Asit tüm dokularda bulunan doğal bir molekül. Nem tutma, eklemlerin yağlanması, doku onlarımı ve yara iyileşmesini düzenliyor. Kuruyan cilde iyi bir nem desteği sunuyor ve nemlendirici özelliğiyle cildi güçlendiren bir bakım sağlıyor. Yara iyileşmesini hızlandırmak için de destekleyici özellikte olduğu için yaraların iyileşme süresini hızlandırıyor.

Hyaluronik asidin geniş kullanım alanlarından bir diğeri de eklem ve diz sağlığı. Cilttekine benzer şekilde eklemlerin nem kapasitesini ve kayganlığını arttırarak sürtünme dolayısıyla yaşanan ağrıları azaltmaya yardımcı olması sebebiyle son yılların gözde molekülü.

Bu güne kadar 30 milyonun üzerinde kişinin, değişik tipteki bu ürünlerle tedavi edildiği belirtiliyor.

Vücudumuzda tüm dokularda bulunan hyaluronik asit, diş eti dokusunda “yüksek moleküler ağırlıkta (YMA)” bulunuyor. YMA Hyaluronik asit, özellikle diş etinde, şişmeden korunma ve hasar görmüş dokunun tamirinde aktif rol oynayan, bağ dokusunun doğal olarak ürettiği fizyolojik bileşeni. Ağız hijyeninin bozulduğu ya da diş eti dokusunda herhangi bir yara olduğu durumlarda, dokunun hyaluronik asit ihtiyacı %200 oranında artıyor.

Hyaluronik asidin yapısal özellikleri, ağız sağlığında kullanımını gündeme getirmiştir. Gengigel® hyaluronik asitin ağız sağlığı alanında uygulandığı ilk ürün. Özgün, patentli formülasyona sahip.

Avrupa’nın başlıca ülkelerinde ve dünyada 100’e yakın ülkede pazarlanan, “Dişeti dokusunu iyileştirmeyi hızlandırmaya yardımcı” ürünler pazarının lideri, FDA* tarafından onaylı Gengigel® şimdi de Türkiye’de.

Patentli formülasyonu, sağlıklı diş eti dokusundaki hyaluronik asite birebir benzer yüksek moleküler ağırlıklı hyaluronik asit içeriği sayesinde, diş etinde kayba uğramış hyaluronik asiti dengeleyerek, dokunun tamir ve iyileşme süresini hızlandıyor.

Ağız sağlığını korumada Gengigel®, ağız içi floranızı bozmadan hijyen sağlayan günlük kullanıma uygun uzun süreli desteğinizdir. Gengigel’in® etkinliği ve güvenlik profili, bir çok klinik çalışma ile test edilmiştir. Bebekler, çocuklar, hamileler ve yaşlılarda sınırlama olmadan kullanılabilir. Doğal tatlandırıcı olan xylitol’un etkisi ile, diş çürüğüne sebep olmaz, kan şekerini değiştirmez, diyabetikler, gebeler, bağışıklık sistemi problemi yaşayan, çağımızın istenmeyen hastalıklarına maruz kalmış kişiler için dahi uygundur.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ