CHP’li Adem projeleri takip ediyor - Safir Haber

Safir Haber

CHP’li Adem projeleri takip ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, kentte yapımına başlanıp yarım bırakılan projeleri sordu.

02 Ekim 2020
CHP’li Adem projeleri takip ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, kentte yapımına başlanıp yarım bırakılan projeleri sordu. Başkan Adem, projesi devam eden ve yarım kalan projelerin takipçisi olacağını kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Niğde Valilik makamına 4982 sayılı bilgi edinme kanunu kapsamı gereği yanıtlanması talebiyle kentte yapımı durdurulan, tamamlanmayan projeler hakkında bilgi istedi.

Alacağı yanıtları Niğdelilerle paylaşan Başkan Adem, “İlimizde projesi onaylanıp yapımına devam eden projeler var mıdır? Varsa hangi projelerdir projesi onaylanıp yapımı durdurulan ve tamamlanmayan projeler var mıdır? Var ise tamamlanmayan projeler hangileridir?” sorularına yanıt istedi. Niğde Valiliği’nden beklenen yanıt geldi.

Başkan Erhan Adem, valiliğin verdiği şu bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

“Niğde Valiliğinden yapılan açıklamaya göre; kentte yürütülen toplam 185 proje bulunuyor. İlimizde havaalanı yapım işi projesinin fizibilite etüt çalışmaları tamamlanmış olup projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi raporu ve proje çalışmaları devam ediyor. Yapımı gerçekleştirildiği takdirde sağlayacağı ulaşım kolaylığı mevcut yükseköğretim kurumlarının öğrenci ve öğretim görevlileri tarafından daha çok tercih edilmesi daha çok yatırımcının rağbet göstermesine ve turizm potansiyelinin artmasına vesile olacağı değerlendirildiğinden yatırım projesi kayıtlarımızda güncel olarak tutulmaktadır. 30 Haziran 2020 itibariyle ilimizde İl Özel İdaresi genel bütçeye dahil kuruluşlar ve belediye başkanlıklarınca yürütülen toplam 185 proje bulunmaktadır. Bu projenin 54’ü tarım 47’si kamu hizmetleri 46’sı ulaştırma 21’i eğitim, 8’i kültür ve turizm 7’si sağlık, 2’si enerji sektörlerinde bulunmaktadır. İlimizde yürütülmekte olan 185 projenin toplam değeri 4 milyar 318 milyon 587 bin 20 TL’dir. Bu projeler için toplam 582 milyon 547 bin 104 TL ödenek ayrılmış olup bu ödeneğin 137 milyon 160 bin 496 TL’si harcanmıştır. proje tutarına göre dönem içerisinde nakdi gerçekleşme oranı yüzde 24 tür.” Niğde Valiliği’ne teşekkür eden Başkan Adem, projelerin takipçisi olacaklarını söyledi.

NİĞDE- BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ