Bora Ercan’ın “Bumerang Metinler” adlı kitabı raflardaki yerini aldı - Safir Haber

Safir Haber

Bora Ercan’ın “Bumerang Metinler” adlı kitabı raflardaki yerini aldı

Bora Ercan "Bumerang Metinler" adlı kitabını kitapseverlerle buluşturdu... ‘Bumerang Metinler’ Paloma Yayınevi etiketiyle Mayıs 2021’de yayımlandı. Gezi...

30 Nisan 2021
Bora Ercan’ın “Bumerang Metinler” adlı kitabı raflardaki yerini aldı

Bora Ercan “Bumerang Metinler” adlı kitabını kitapseverlerle buluşturdu…

‘Bumerang Metinler’ Paloma Yayınevi etiketiyle Mayıs 2021’de yayımlandı. Gezi edebiyatı ve doğu felsefesi üzerine kitaplarıyla tanınan Bora Ercan’dan türler arası deneysel bir çalışma olan bu kitapta yer alan altmış üç metin insanla, tarihle, devletle, inançla kıyasıya bir hesaplaşma. Metinler kimi zaman alaycı kimi zamansa kavgalı bir söylemle birbirine eklemlenerek ilerliyor.

Metinlerde dil oyunları, ses ve görüntü çağrışımları, edebiyatımıza pek de konuk edilmemiş kavramlarla örülü imgeler, ezoterik dünyadan material dünyaya bir bumerang gibi gidip geliyor.

Bumerang bir oyuncak değil bir silah ve her silah gibi çift yönlü; hem hedef alınanı hem de kullananı yaralama, öldürme potansiyeline sahip. Bumerang metinler zehirlerken, esrik bir katarsis ayinine davet ederek yer yer sağaltıyor da okuru.

Bora Ercan Kimdir?

İzmir doğumlu. ODTÜ’den matematik lisans ve felsefe yüksek lisans dereceleri aldı. David Grünberg’in danışmanlığında “Wittgenstein and Zen: a Comparison” (Wittgenstein ve Zen: Bir Karşılaştırma) başlıklı bir master tezi yazdı. Manchester Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak bulundu. Harry Lesser’ın öğrencisi olarak “Paradoxes of Infinity” (Sonsuzluk Paradoksları) başlıklı bir çalışma yaptı. Kitap ve metin çevirmenliği, öğretmenlik, gezi rehberliği, forklift operatörlüğü, matematik yazılımı geliştirme ve uygulama, garsonluk gibi akla gelecek-gelmeyecek çok sayıda iş yaptı.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ