Bitkisel bazlı beslenme trendinin yükseleni margarin - Safir Haber

Safir Haber

Bitkisel bazlı beslenme trendinin yükseleni margarin

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bitkisel bazlı beslenme trendi yükselişte.

01 Eylül 2020
Bitkisel bazlı beslenme trendinin yükseleni margarin

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bitkisel bazlı beslenme trendi yükselişte. Bu rüzgardan tamamen bitkisel yağlardan oluşan ve tüm bitkisel ürünlerde olduğu gibi kolesterol içermeyen margarin de olumlu etkileniyor. Bilimsel olarak trans yağ içermediği kanıtlanmış, doymuş yağ asidi oranı neredeyse sıvı yağlar kadar olan margarin, hayvansal bazlı yağları tüketmek istemeyenlerin de tercihi oluyor.

Bitkisel yağlardan üretilen margarin, hem insan sağlığı hem de gezegenimizin sağlığı için ön plana çıkan bitkisel bazlı beslenmeye paralel olarak yükselişini sürdürüyor. Bitkisel bazlı her gıdada olduğu gibi kolesterol içermeyen, bu yüzden de kolesterolüne dikkat etmek isteyenlerin tercihi olan margarin, hayvansal gıdalara alternatif olarak da sofralarda daha fazla yer almaya başlıyor.

Doymuş yağ oranı sıvı yağlardan farklı değil

Doğada bulunan katı veya sıvı tüm yağlar hem doymuş hem de doymamış yağ asitleri içeriyor. Zeytinyağının 100 gramı 14-17, ayçiçek yağının ise 11 gramı doymuş yağ içerirken, kase margarinin 100 gramı neredeyse sıvı yağlarla aynı oranda, 14 gram doymuş yağ içeriyor. Yüksek doymuş yağın, kolesterolü artırıcı etkisi olduğu biliniyor. Bitkisel sıvı yağlar ve margarinler hem bitkisel kaynaklı olmaları hem de düşük doymuş yağ oranları sayesinde kolesterolü artırmayan yağlar olarak öne çıkıyor. Hayvansal yağların aksine margarin trans yağ içermemesiyle de tercih ediliyor. Türkiye’de uygulanan ileri teknolojiyle gönüllü olarak başlatılan bir uygulama ile AB’den 14 yıl önce başlayan trans yağsız margarin üretimi sayesinde ülkemizde üretilen margarinlerde trans yağ bulunmuyor.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ