BİTCİ Racing TOSFED Karting, Pist ve OffRoad Şampiyonalarının Son Yarışlarını Kazanarak 3’te 3 Yaptı! - Safir Haber

Safir Haber

BİTCİ Racing TOSFED Karting, Pist ve OffRoad Şampiyonalarının Son Yarışlarını Kazanarak 3’te 3 Yaptı!

BİTCİ Racing TOSFED Karting, Pist ve OffRoad Şampiyonalarının Son Yarışlarını Kazanarak 3’te 3 Yaptı! Türkiye Offroad Şampiyonası...

25 Ağustos 2021
BİTCİ Racing TOSFED Karting, Pist ve OffRoad Şampiyonalarının Son Yarışlarını Kazanarak 3’te 3 Yaptı!

BİTCİ Racing TOSFED Karting, Pist ve OffRoad Şampiyonalarının Son Yarışlarını Kazanarak 3’te 3 Yaptı!

Türkiye Offroad Şampiyonası DENOFF yarışında takımla ilk startlarını alan eski Türkiye Pist ve Formula 3 şampiyonu ünlü sporcu Ertan Nacaroğlu ve şampiyonanın tek kadın sporcusu 22 yaşındaki Melis Aksöz ile BİTCİ Racing sporseverlere güzel bir sürpriz yaptı.

21-22 Ağustos tarihlerinde Denizli’de düzenlenen Petlas Türkiye Offroad Şampiyonası ikinci ayak yarışları, 35 araç ve 70 sporcunun katılımı ile gerçekleşti.

BİTCİ Racing takımının Ertan Nacaroğlu-Eray Yanpar, Zafer Durmaz-Ertuğrul Danişment ve Melis Aksöz-Selçuk Aksöz ekipleri ile SSV kategorisinde start aldığı yarışlar, Denizli-Merkezefendi Belediye Başkanı Sayın Şeniz Doğan’ın verdiği startla Cumartesi günü yapılan mukavemet etabı ile başladı. 53 kapı numarası ile yarışan Nacaroğlu, yaptığı dereceler ile günü kategorisinde birinci, genel klasmanda ikinci olarak tamamladı ve spora verdiği araya rağmen formunu koruduğunu kanıtladı. 2 yıldır yarışan Zafer Durmaz ise, uzun yıllardır Çağdaş Çağlar’ın co-pilotu olan deneyimli sporcu Ertuğrul Danışment ile birlikte yarıştı. İlk etaptan itibaren çok iyi bir uyum yakalayan ikili günü klasmanlarında ikinci olarak tamamladı. Organizasyonun tek kadın sporcusu olan pilot Melis Aksöz ise co-pilot koltuğunda babası Selçuk Aksöz ile yarıştı ve kategori üçüncüsü olarak günü tamamladı. Önceki sezonu 4×4 otomobili ile takip etmiş olan 22 yaşındaki genç sporcu, ilk kez direksiyonuna oturduğu SSV aracı ile çok eğlendiğini ifade etti.

Pazar günü gerçekleşen seyirci özel etabına genel klasman birinciliği hedefi le çıkan Nacaroğlu-Yanpar ikilisi, her üç geçişte arka arkaya topladığı puanlarla hem kategorisinde, hem de genel klasmanda podyumun en üst basamağına tırmanmayı başardı. Durmaz-Danişment ekibi ise SSV araçlarına çok uygun olan parkurda her etapta sürelerini iyileştirirken, su geçişleri ve rampa atlayışları ile renkli görüntülere imza attı ve yarışı SSV ikincisi, genel klasman beşincisi olarak tamamladı. Seyircinin de büyük desteğini alan Aksöz-Aksöz ekibi ise podyumun üçüncü basamağına çıktı. Bu başarılı sonuçlar BİTCİ Racing’e aynı zamanda En İyi Takım kupasını da getirdi.

Takımın deneyimli sporcusu Ertuğrul Danışment ‘Bundan 6 yıl önce Çağdaş Çağlar ile beraber hobi olarak başladığımız offroad yarışlarında yaşanan rekabet ortamından keyif alarak kendimizi geliştirmek için farklı organizasyonlarda start almaya başladık, daha iyi organize olmak istedik. Yıllar içinde eksiklerimizi analiz edip kendimizi geliştirdik ve bir hayli yol aldık. Elbette gelişmenin sonu yok. Bu sezondan itibaren ülkemizin yurtiçi ve yurtdışı deneyimi en yüksek sporcularından olan İbrahim Okyay ve ekibi ile yollarımızı birleştirerek ulusal ve uluslar arası yarışlarda çıtalarımızı yükseğe konumlandırdık.’ dedi ve diğer branşlarda olduğu gibi offroad’da da hedeflerinin pilotlar ve takımlar şampiyonlukları olduğunu belirtti.

Takım direktörü İbrahim Okyay ‘Peş peşe hafta sonları gerçekleşen TKŞ, TPŞ yarışlarından sonra TOŞ’dan da zaferle ayrılmak yeni kurulan BİTCİ Racing için iyi bir sınav oldu. Aldığımız sonuçlar tüm ekibin performansını ve takımın sahibi Çağdaş Çağlar’ın koyduğu hedeflere ulaşma potansiyelini de göstermiş oldu, bu da bizleri son derece mutlu ediyor. BİTCİ Racing ekibine ve bizleri destekleyen, yanımızda olan tüm dostlarımıza ve co-sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz.‘ dedi.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ