Bakü Devlet Üniversitesi Eczacılık Bölümü - Safir Haber

Safir Haber

Bakü Devlet Üniversitesi Eczacılık Bölümü

Azerbaycan üniversitelerinde en fazla ilgi gören bölümlerden biri Eczacılık bölümüdür.

18 Eylül 2022
Bakü Devlet Üniversitesi Eczacılık Bölümü

Üniversitelerin yalnızca lise diplomasıyla kayıt almaları, Türkiye’de herhangi bir sınavın sonucunu istememeleri ve kolay kabul şartları, uluslararası öğrencilerin sıcak bir şekilde karşılanması ve kaliteli eğitimlerinde dolayı Bakü Devlet Üniversitesi Eczacılık bölümü özellikle Türk öğrenciler tarafından çok sık seçilen bölümlerdendir. Eczacılık tüm dünyada geçerliliğini sürdüren bir uzmanlık ve meslektir. Azerbaycan üniversiteleri Eczacılık bölümü birçok öğrencinin hayallerine giren bu mesleği başarılı olarak edinme olanağı sağlar.
Azerbaycan Üniversiteleri Eczacılık lisans eğitiminde öğrencilere tüm bilgileri uygulamalı ve teorik bilgi şeklinde vermektedir. Azerbaycan’da Eczacılık bölümü için lisans süresi 5 senedir.
Azerbaycan üniversiteleri Eczacılık okuyanların meslekleri ile ilgili her türlü donanıma ve bilgiye sahip olanlar olarak mezun olmaları için tüm olanaklarını ve imkanlarını seferber eder.
Azerbaycan’da Eczacılık bölümü için kayıt yaptırmayı isteyenlerin, üniversitelerin bu bölüm için yoğun talep aldığını ve kontenjanlarının sınırlı olduğu bilinmelidir. Bu sebeple Eczacılık bölümü için üniversite başvurularını ve kayıt işlemlerini mutlaka gecikmeden yapmalıdırlar. Azerbaycan’da Eczacılık okuyarak, diplomalarıyla Türkiye’yi dönüş yapan öğrenciler diploma denkliği işlemlerinden dolayı girecekleri STS sınavından sonra mesleklerini Türkiye’de de yaparlar.

Azerbaycan’da Eczacılık Okumayı İsteyen Öğrencilerin İstedikleri Üniversiteler
-Azerbaycan Tıp Üniversitesi:
Azerbaycan Tıp Üniversitesi YÖK tercihler kılavuzunda bulunduğundan diploma denklik problemi bulunmamaktadır. Öğrenciler mezun olduklarında diplomalarına rahat bir şekilde denklik alabilirler. Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nden mezun olarak Türkiye’de TUS ya da DUS sınavlarına girerek, Devlet hastanelerinde uzman olarak çalışılmaktadır. Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nde hazırlık okumak zorunludur ve hazırlık eğitimi 6 aylık süreçler olarak iki kez yapılır. Her hazırlık sürecinde 300 Türk öğrenci kayıt olmaktadır. Azerbaycan Tıp Üniversitesi:
Azerbaycan Tıp Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Bakü Devlet Üniversitesi tüm yabancıların hazırlık süreci okumasını şart olarak koşmuştur ve doğrudan olarak 1.sınıfa kayıt olmak, yani hazırlık sürecini okumadan direkt olarak Bakü Devlet Üniversitesi Eczacılık bölümü için kayıt olmak gibi bir seçenek yoktur. Evrakların teslim edilmesinden sonra Azerbaycan Tıp Üniversitesi öğrenci ile Skype’den sesli ve görüntülü mülakat yaparlar. Öğrenci mülakat sürecinden geçtiğinde üniversiteye kayıt olmaya hak kazanır.

Nahçıvan Devlet Üniversitesi:
Temel bilim, eğitim ve kültür merkezi konumundadır. YÖK’ün tercih kılavuzunda yer alan üniversitelerdendir. Bu üniversiteden mezun olanlar diploma tanınırlığı ile ilgili problem yaşamaz.

Azerbaycan Devlet Agrar Üniversitesi (Gence) :Azerbaycan Devlet Agrar Üniversitesi diplomaları YÖK tarafından tanınır ve ülkede Eczacılık bölümü olan 3 üniversiteden biridir. Üniversite eğitim fiyatları oldukça düşüktür ve fiyatlar manat ile ödenir. Türk öğrencilerin en fazla kayıt olduğu bölüm olan Bakü Devlet Üniversitesi Eczacılık bölümü eğitim süresi 5 yıldır ve üniversitenin Eczacılık bölümünde hazırlık okulu bulunmamaktadır.

Firma Bilgileri: Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim-Beyoğlu /İstanbul
Tel: 0 (212) 244 66 00

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ