ALMANYA’DA SEÇMEN SEL FELAKETİ FATURASINI CDU/CSU’YA KESTİ! - Safir Haber

Safir Haber

ALMANYA’DA SEÇMEN SEL FELAKETİ FATURASINI CDU/CSU’YA KESTİ!

Almanya’da meydana gelen sel felaketleri yüzünden CDU/CSU seçmen desteği azaldı. Son yapılan kamuoyu yoklamalarına göre, sel felaketine...

28 Temmuz 2021
ALMANYA’DA SEÇMEN SEL FELAKETİ FATURASINI CDU/CSU’YA KESTİ!

Almanya’da meydana gelen sel felaketleri yüzünden CDU/CSU seçmen desteği azaldı. Son yapılan kamuoyu yoklamalarına göre, sel felaketine dönük önlem almakta geç kalındığı tartışmaları nedeniyle CDU/CSU’nun 2 puan kaybettiği saptandı.

Buna rağmen bu hafta sonu genel seçim olsa CDU/CSU’nun yüzde 27 oy oranıyla sandıktan ‘en güçlü parti’ konumunu koruyacağı belirlendi. INSA tarafından yapılan son kamuoyu yoklamasında, SPD’nin) yüzde 17.5, Yeşiller’in yüzde 17.5, FDP’nin yüzde 13, AfD’nin yüzde 12 ve Sol Parti’nin yüzde 6 oy alacağı ortaya çıktı. Bu veriler ışığında, Almanya’da ‘ikili koalisyonun’ mümkün olmayacağına dikkat çekildi. CDU/CSU, en güçlü kanat olarak SPD ve Yeşiller’in yanı sıra SPD ve FDP veya FDP ve Yeşiller’le ‘üçlü koalisyon’ oluşturabilecek. SPD, FDP ve Yeşiller’in ‘trafik lambası koalisyonu’ oluşturma olasılığı da var.

SCHOLZ ÖNDE

Almanya’da başbakanın halk tarafından seçilmesi halinde seçmenin tercihi SPD’nin adayı Olaf Scholz. Haftalık Der Spiegel dergisi adına yapılan son kamuoyu yoklamasına göre, seçmenlerin yüzde 24 Olaf Scholz’u, yüzde 18 CDU/CSU’nun başbakan adayı Armin Laschet’i, yüzde 16’sı da Yeşiller’li Annalena Baerbock’u başbakan olarak görmek istiyor. Nisan ayında adaylığı kesinleştikten sonra ilk zamanlarda oy oranı yükselen Yeşiller’li Baerbock’a yaptığı bazı hatalar nedeniyle güven kaybı devam ederken, Federal Maliye Bakanı Olaf Scholz’a son günlerde güven artmaya başladı. Ancak en güçlü kanat olarak hükümet kurma görevi CDU/CSU’ya verileceğinden hareket edildiği için Armin Laschet’in başbakanlık koltuğuna oturma şansı daha yüksek.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ