» ALMANYA’DA EYLÜL’DE YAPILACAK GENEL SEÇİMLERDE MANİPÜLE AMAÇLI SİBER SALDIRI UYARISI YAPILDI!

Safir Haber

ALMANYA’DA EYLÜL’DE YAPILACAK GENEL SEÇİMLERDE MANİPÜLE AMAÇLI SİBER SALDIRI UYARISI YAPILDI!

Almanya’da Eylül ayında yapılacak genel seçimler yaklaşırken, seçimleri manipüle etmeye yönelik siber saldırı tehdidinin arttığı açıklandı. Almanya’da...

27 Mayıs 2021
ALMANYA’DA EYLÜL’DE YAPILACAK GENEL SEÇİMLERDE MANİPÜLE AMAÇLI SİBER SALDIRI UYARISI YAPILDI!

Almanya’da Eylül ayında yapılacak genel seçimler yaklaşırken, seçimleri manipüle etmeye yönelik siber saldırı tehdidinin arttığı açıklandı.

Almanya’da dijital platformlarda güvenlikten sorumlu Federal Enformasyon Teknik ve Güvenlik Dairesi (BSI) özellikle milletvekili adayları ve başbakan adaylarının e-mail’lerine yönelik saldırı olabileceği uyarısında bulundu.

BSI bu nedenle seçimlere yönelik siber güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini kaydederken milletvekili adayları ve partilerin dikkatli olması konusunda uyardı ve BSI Başkanı Arne Schönbohm, başka ülkelerden siber saldırılar konusunda örnekler verdi.

BAŞBAKAN ADAYLARININ MAİLLERİNE SIZABİLİR

Schönbohm, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un e-mail’lerinin hacklenmesini ve ABD seçimleri öncesindeki seçim kampanyalarına yönelik manipülasyon iddialarını örnek verdi.

BSI Başkanı hackerlerin özellikle başbakan adaylarının e-mail’lerine sızabilecekleri ve sosyal medya hesaplarından yanlış bilgiler paylaşabileceklerini kaydetti.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ
Haber Yazılımı