5G Denizinde MediaTek’in Amiral Gemileri: Dimensity 5G İşlemci Ailesi - Safir Haber

Safir Haber

5G Denizinde MediaTek’in Amiral Gemileri: Dimensity 5G İşlemci Ailesi

Teknoloji devi MediaTek, dünyanın en gelişmiş 5G işlemci ailesi olan Dimensity’nin ve bu ailenin ilk üyesi Dimensity...

14 Ocak 2021
5G Denizinde MediaTek’in Amiral Gemileri:   Dimensity 5G İşlemci Ailesi

Teknoloji devi MediaTek, dünyanın en gelişmiş 5G işlemci ailesi olan Dimensity’nin ve bu ailenin ilk üyesi Dimensity 1000 5G çipsetin duyurusunu gerçekleştirdi. “En akıllı” ve “en hızlı” çipsetler MediaTek Dimensity 5G işlemci ailesinde bir araya geliyor, dünyanın en becerikli 5G cihazlarına güç veriyor. MediaTek 5G yatırımlarıyla geldiği noktada, endüstri inovasyonda, tüketiciler olanaklarda sınırsızlığın kapısını, 5G bağlantı gücüyle açıyor. MediaTek Dimensity 5G özellikli işlemci ailesi, premium ve amiral ürün akıllı telefonlara rakipsiz bir bağlantı, multimedya, yapay zeka ve kamera özelliklerinin rakipsiz bir kombinasyonunu sunuyor.

Dünyanın önde gelen teknoloji geliştiricilerinden MediaTek, üst segment akıllı telefonlar için multimedya, yapay zeka ve görüntü inovasyonlarının rakipsiz bir kombinasyonunu sunan, 5G işlemci ailesi Dimensity’nin duyurusunu gerçekleştirdi.

The MediaTek Dimensity 5G işlemci ailesi, dünyanın en gelişmiş 5G cihazlarına güç vermek için “hızlı” ve “akıllı” kavramlarını bünyesinde bir araya getiriyor. Mobil iletişimde yepyeni bir dönemin başlangıcı olacak 5G çağını, “5’inci Boyut” olarak niteleyen MediaTek, yeni işlemci ailesine de İngilizce boyut anlamına gelen “dimension” kelimesinden yola çıkarak isim verdi. Bu yeni dönemin gereksinimlerini karşılayan Dimensity, cihaz üreticilerine invasyonun, tüketicilere de 5G bağlantının sunduğu olanakların yolunu açıyor.

MediaTek 5G uyumlu mobil cihaz işlemcileri ailesinin ilk üyesi olarak duyurulan Dimensity 1000, entegre 5G modemi ve ileri düzey teknolojileri, 5G iletişim performansı için geliştirilmiş ve rakiplerinin çok ötesinde enerji tasarrufu sunan kompakt bir 7nm çip tasarımında bir araya getiriyor. Dimensity 1000, Asya, Kuzey Amerika ve Avrupa’dan başlayarak dünyaya yayılan sub-6GHz 5G bağlantı ağları için özel olarak tasarlandı.

Ürün ailesinin ilk üyesi MediaTek Dimensity 1000’nin tüketicilere, çok daha hızlı, çok daha akıllı özellikleriyle inanılmaz bir mobil cihaz kullanım deneyimi sunduğunu söyleyen MediaTek Dünya Başkanı Joe Chen, “Yeni ürün ailemiz için seçtiğimiz Dimensity ismi, her şeyin mümkün olduğu hayali 5’inci boyuttan ilham alıyor ve hayalleri gerçek kılan bir inovasyonlar ve deneyimler bütünü sunuyor. MediaTek’in bugüne dek 5G alanında yaptığı yatırımların meyvesi olan Dimensity ürün ailemizle, 5G gelişim ve inovasyon alanındaki lider konumumuzu perçinliyoruz. 5G teknolojimiz, sektörümüzde en rekabetçi noktada” dedi.

MediaTek’in akıllı telefonlar için amiral gemisi ürünü olan ve entegre 5G modemle gelen Dimensity 1000 çiplerin, daha üstün tasarımla akıllı telefon deneyimini yeniden tanımladığını vurgulayan Joe Chen, “Dimensity 1000, yapay zeka, bağlantı, oyun, fotoğraf ve video, multimedya gibi akıllı telefon endüstrisinin en gelişmiş teknolojilerini, en yüksek 5G performans hızına ayarlı ve enerji tasarrufunda lider bir çipte bir araya getiriyor. Tüketiciler, gücünü Dimensity’den alan bu yıl dünya pazarlarında daha geniş bir yer tutacak olan mobil cihazlarıyla benzersiz deneyimler yaşayacaklar” şeklinde konuştu.

5G uyumlu 2CC Carrier Aggregation (2CC CA / kullanıcı başına veri hızını arttırmak için kablosuz iletişimde kullanılan ve aynı kullanıcıya birden fazla frekans bloğu atayan taşıyıcı birleştirme teknolojisi) desteğiyle gelen Dimensity 1000 5G işlemciler, 6GHz-altı ağlarda 4.7Gbps indirme ve 2.5Gbps yükleme hızlarıyla dünyanın en yüksek işlem hacmi hızını sunuyor.

6GHz-altı bağımsız ve bağımlı (SA/NSA) ağları destekleyecek şekilde tasarlanan işlemci, 2G’den 5G’ye tüm hücresel bağlantı nesillerine uyumlu çoklu mod desteği de sunuyor. Dimensity 1000 5G işlemciler aynı zamanda, en hızlı ve verimli bağlantı için en yeni Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.1+ standartlarını da entegre ediyor ve hem indirme, hem de yükleme için 1 Gbps’in üzerinde hız sunuyor.

2.6GHz hızda çalışan dört Arm Cortex-A77 çekirdeği, 2.0GHz hızla birlikte enerji verimliliği de sağlayan dört Arm Cortex-A55 çekirdekle birlikte çalıştıran Dimensity 1000, tam bir performans canavarı olma özelliği taşıyor. 5G hızında benzersiz oyun ve video aktarım deneyimleri için Arm Mali-G77 GPU grafik işlemciyle gelen dünyanın ilk işlemcisi olma özelliği taşıyan Dimensity 1000, tasarımıyla optimal yüksek performans / düşük enerji tüketimi dengesi sunuyor.

MediaTek’in yeni yapay zeka işlemci birimi APU 3.0’la gelen Dimensity 1000, daha önceki jenerasyon yapay zeka uygulamalarının performansını ikiye katlıyor ve cihazlara 4.5 TOPS performans artışı sağlıyor.

Dünya’nın ilk 5G Dual SIM teknolojisi

MediaTek Dimensity 1000, dünyada bir ilk olan dual 5G SIM teknolojisinin yanı sıra, Voice over New Radio (VoNR) gibi servisleri destekliyor ve farklı özellikteki ağlar üzerinde istikrarlı hızda güçlü bağlantı sunuyor.

Enerji Verimliliği En Yüksek 5G Modem

İşlemciye entegre 5G modem, enerji verimliliği alanında rakiplerinden daha üstün nitelikli tasarımıyla uç noktada verimlilik sunuyor. Kompakt bir şekilde geliştirilen tasarım aynı zamanda, cihaz üreticileri için daha büyük batarya ya da fazladan kamera sensörleri ekleyebilmek için daha fazla alan anlamına geliyor.

Hücreden Hücreye Benzersiz Geçiş

MediaTek Dimensity 1000, 5G taşıyıcı birleştirme (carrier aggregation) özelliği sayesinde bağlantının iki ana katmanı arasında (yüksek hız ve kapsama katmanları) benzersiz bir geçiş sağlıyor ve kullanıcılara yüksek hız sunuyor.

Muhteşem Görüntüleme Özellikleri

Dünyanın ilk beş çekirdekli görüntü sinyal işlemcisini (ISP), MediaTek’in Imagiq+ teknolojisi ile birleştiren Dimensity 1000, olağanüstü bir kamera ve video deneyimi sunuyor. İşlemci, saniyede 24 kare hızında çalışan 80MP kamera sensörlerinin yanı sıra, 23-16MP çiftli kamera gibi çoklu kamera özelliklerini de destekliyor.

APU 3.0 ile İnanılmaz Yapay Zeka Kamera ve Video Desteği

MediaTek APU 3.0, otomatik odaklanma, pozlama, beyaz dengeleme, gürültü azaltma özelliklerinin yanı sıra, HDR (high-dynamic-range) yüz tanıma ve dünyada bir ilk olan çoklu kare (multi-frame) HDR video özelliğini sunuyor.

Olağanüstü Video ve Grafik Özellikleri

Dünyada Google’un AV1 formatını 4K’ya varan çözünürlük ve saniyede 60 kare hızında destekleyebilen ilk işlemci olan Dimensity 1000, video aktarım (streaming) deneyimini bir sonraki seviyeye taşıyor. 120Hz hıza ulaşan HD+ ve 90Hz hıza ulaşan 2K+ ekran desteği veren işlemci, olağanüstü bir grafik kalitesi sunuyor.

MediaTek HyperEngine 2.0 ile İnanılmaz Oyun Deneyimi

MediaTek’in benzersiz HyperEngine 2.0 oyun teknolojisi, akıllı cihazların oyun performansında bütünsel artış sağlıyor; cihazın tepki süresini, bağlantı hızını ve kalitesini, deneyimin gücünü, yani aslında oyuncunun rekabetçiliğini bir sonraki seviyeye taşıyor.

Yerli Üretim Akıllı Telefonlarda Yüzde 100 Pazar Payı

Türkiye akıllı telefon pazarı genelindeki payını 3 yılda yüzde 12’den yüzde 32 seviyesine çıkaran MediaTek, 2019 yılı ikinci yarısı itibarıyla da yerli üretim akıllı telefonlarda yüzde 100 pazar payına ulaştı. Bu tarihten sonra ülkemizde üretilen tüm akıllı telefonlar, gücünü MediaTek işlemcilerden alıyor. MediaTek, ülkemizde yerli akıllı TV ve bağlantı cihazları pazarında da güçlü bir konumda bulunuyor. MediaTek’in pazar payı, yerli üretim akıllı TV’lerde yüzde 95, tabletlerde yüzde 45, fiber modem ve VDSL modemlerde yüzde 95 seviyesinde bulunuyor.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ