GÖBEKLİTEPE’DE SICAK HAVA BALON UÇUŞLARI BAŞLADI - Safir Haber

Safir Haber

GÖBEKLİTEPE’DE SICAK HAVA BALON UÇUŞLARI BAŞLADI

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve “tarihin sıfır noktası” olarak nitelendirilen Göbeklitepe’de sezonun ilk sıcak hava...

13 Temmuz 2021
GÖBEKLİTEPE’DE SICAK HAVA BALON UÇUŞLARI BAŞLADI

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve “tarihin sıfır noktası” olarak nitelendirilen Göbeklitepe’de sezonun ilk sıcak hava balonu uçuşu Türkiye’nin ilk şekilli balonuyla yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde Şanlıurfa Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün de destekleriyle Şanlıurfa’ya gelecek yerli ve yabancı turistlerin kentte farklı turistik aktivitelere katılarak konaklama gün sayısını artırmak, şehirde daha çok zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla pandemi nedeniyle ara verilen uçuşlar tekrar başladı.

Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe yakınlarında yapılan sezonun ilk uçuşuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan katıldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL:”ŞANLIURFA, BALON UÇUŞ MERKEZİ OLACAK”

Türkiye’nin ilk şekilli balonuyla Şanlıurfa’yı havadan seyretmenin heyecanlı olduğunu aktaran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa’nın Kapadokya’dan sonra ikinci balon uçuş merkezi olacağını söyledi. Başkan Beyazgül:”Kurban Bayramından sonra balon uçuşları başlayacak. Turizm AŞ’nin balonu da altı ay sonra uçuşa geçmiş olacak. Şanlıurfa yeryüzü coğrafyası bakımından da çok özel bir şehirdir. Türkiye’nin kalbi Şanlıurfa’da atıyor. Turizmin kalbi Şanlıurfa’da atıyor. Otellerimizde rezervasyonlarımız iyi durumda pandemiden sonra Şanlıurfa büyün turizm zenginlikleri ve çeşitliliğiyle cazibe merkezi olacaktır” dedi.

MİLLETVEKİLİ AÇANAL:”TÜRKİYE’NİN KALBİ ŞANLIURFA’DA ATIYOR”

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ise yerli ve yabancı turistleri Şanlıurfa’ya davet ederek Türkiye’nin kalbinin Şanlıurfa’da attığını ifade etti.

BAŞKAN KIRIKÇI:” “YERYÜZÜNE GÖKYÜZÜNDEN BAKMAK GÜZEL”

İlk defa sıcak hava balon uçuşuyla tanıştığını aktaran Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı “Yeryüzüne gökyüzünden bakmak güzel” diyerek Şanlıurfa’ya Göbekitepe’ye sıcak hava balonunu kazandıran emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN KUŞ: “ŞANLIURFA’NIN TARİHİNE SEMALARDAN ŞAHİTLİK ETTİK”

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş da daha önce yürüyerek gözlemlediğimiz ve yaşadığımız tarihi ve turist alanlarımızı şimdi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle semalardan izleme fırsatı bulduk semalardan şahitlik etme fırsatı bulduk” diye konuştu.

Sıcak hava balonu pilotu Bilge Ezel de Kapadokya’da uçuşları başlattıkları dönem duyduğu heyecanın aynısını Göbeklitepe’de yaşadığını söyleyerek Göbeklitepe’nin sıcak hava balonu uçuşlarında “ikinci bir Kapadokya” olma yolunda ilerlediğinin altını çizdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ